خبرنگاران مشهد، نائب‌الزیاره خبرنگاران شهید غزه شدند + فیلم اکران مستند امیدبان در سینما مهر کوهسنگی مشهد آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر مشهد در هفته‌ای که گذشت (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) کپی برابر محرومیت؟ | ماجرای کپی‌برداری از یک نمایشنامه و واکنش‌ها به حکم شورای نظارت بر تئاتر مشهد کنسرت «پازل» روی صحنه سالن میلاد + زمان برگزاری آلبوم شریفیان در میان بهترین‌های سال ۲۰۲۴ مجله سانگ لاینز آلبوم «برهان من» منتشر شد ویژه‌برنامه‌های تلویزیون در ۱۴ و ۱۵ خرداد + زمان پخش مهران مدیری با «ساعت ۶ صبح» در راه سینما «جان برنساید» نویسنده اسکاتلندی درگذشت فراخوان هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» منتشر شد + جزئیات بهروز افخمی «فرزند صبح» را به هوش مصنوعی می‌سپارد همه‌چیز در مورد سریال «در انتهای شب»، سریال جدید پارسا پیروزفر + بازیگران، خلاصه داستان و زمان پخش این جای خالی دیگر پر نمی‌شود ماه آسمان نگارگری | درباره استاد «رضا بدرالسما» مروری بر فروش فیلم‌های سینمایی خراسان رضوی در هفته‌ای که گذشت (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) از «تگزاس ۳» تا «خجالت نکش ۲» | رقابت در گیشه سینما‌ها داغ‌تر می‌شود نبشتن ز گفتن فزون‌تر شناس
سرخط خبرها

نظر مراجع درباره فطریه مهمان شب عید فطر

  • کد خبر: ۱۰۷۲۱۱
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۳
نظر مراجع درباره فطریه مهمان شب عید فطر
برای اغلب افراد این موضوع سوال است که فطریه مهمان شب عید فطر بر عهده چه کسی می‌باشد؟ مراجع تقلید در این رابطه صحبت‌هایی را بیان کرده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، زکات فطره یا فطریه یکی از فروع دین اسلام است که در عید فطر پرداخت می‌شود. فطریه برای سرپرست خانواده و تمام کسانی که تحت تکفل (سرپرستی) او هستند، در صورتی که فقیر نباشد، واجب است. یکی از سوالات رایج درباره فطریه این است که اگر کسی شب عید فطر در منزل خود نبوده و مهمان باشد تکلیف فطریه او چه می‌شود؟ آیا دادن فطریه از وی ساقط شده و بر عهده میزبان می‌باشد؟ برای دانستن پاسخ سوالات خود این مطلب را مطالعه کنید.

پرداخت فطریه‌ی مهمان شب عید فطر بر عهده خود مهمان است یا میزبان؟

مراجع تقلید معتقدند فطریه بر فرد و کسانی که عرفاً نان خور او محسوب می‌شوند، واجب است. اگر شخصی به عنوان مهمان یا نان خور شب عید فطر خانه‌ی فرد دیگری باشد فطریه اش بر عهده صاحبخانه است، اما همیشه در بین فق‌ها و مراجع در مورد اینکه نان خور به چه کسی اطلاق می‌شود تفاوت نظر وجود دارد.

بیشتر فق‌ها معتقدند شخصی که مهمان است با یک شب نان خور به حساب نمی‌آید، اما بعضی دیگر از مراجع، معتقدند که با یک شب هم مهمان نان خور محسوب می‌گردد و چنانچه پیش از غروب خورشید وارد منزل صاحبخانه گردد زکات فطره او بر عهدی صاحبخانه خواهد بود. پاسخ مراجع عظام تقلید به این سوال به شرح زیر است:

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

میهمان اگر نان خور صاحب خانه محسوب شود، کفاره او به عهده‌ی میزبان است مگر اینکه _میهمان_فطریه را به وکالت از طرف او پرداخت نماید. توجه داشته باشید میهمان با یک شب نان خور محسوب نمی‌شود و فطریه به عهده خودش می‌باشد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی)

فطریه میهمان بر عهده صاحبخانه نیست، مگر اینکه برای چند شب میهمان او باشد، به طوری که نان خور او محسوب شود.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی)

کسی که تنها برای افطار شب عید دعوت شده نان خور به حساب نمی‌آید و فطره اش بر صاحبخانه نیست.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی)

چنانچه میهمان قبل از غروب وارد بر صاحبخانه شود و آن شب نان خور وی باشد، زکات فطره اش بر عهدۀ میزبان است.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی)

در هر دو فرض بر عهده صاحب خانه است.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته)

مهمانی که قبل از غروب آفتاب شب عید فطر وارد منزل انسان می‌شود، اگر بنا دارد مدّتی مهمان بوده؛ به گونه‏‌ای که «نان‏ خور» به شمار می‏ آید، زکات فطره وی بر صاحب خانه واجب است، ولی اگر تنها همان شب را مهمان است زکات فطره او بر صاحب خانه واجب نیست. هر چند احتیاط مستحبّ آن است که زکات فطره او را هم بدهد و اگر در طول ماه رمضان نان‏ خور انسان باشد، زکات فطره وی بر انسان واجب است.

در مواردی که به طور مسلّم نمی‏ توان زکات را به گردن مهمان یا صاحبخانه دانست، چنانچه یکی از آن دو با اجازه دیگری زکات فطره را به نیّت کسی که واقعاً زکات فطره به گردن او است بدهد، کافی است و بر دیگری پرداخت مجدّد زکات فطره لازم نیست.

نظر آیت الله جوادی آملی درباره میزان فطریه و شرایط پرداخت فطریه

مقدار فطریه سه کیلوگرم گندم، برنج،  خرما و مانند آن یا پول آن که در هر مکانی قیمت خاص خود را دارد. فطریه کسی که اول مغرب شب عید (نه غروب) نان خور کسی محسوب شود، بر او واجب است. صرف اینکه نان او را در شب عید بخورد کافی نیست؛ بلکه باید نان خور او حساب شود؛ بنابراین مهمانی که فقط افطار کسی را می‌خورد و نان خور او محسوب نمی‌شود، فطریه او بر میزبان واجب نمی‌شود.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->